We vinden het erg fijn om van ingrediënten uit onze voedselbostuin lekkere gerechten te maken. We zijn blij en verrast met al die smaken die we kunnen combineren. Zo probeerden we een recept van daslookcrackers van De Wildeschool samen met een spread van paprika en walnoten uit het boek “Lekker gesmeerd” van Velt. En we vonden het zo lekker, dat we het graag delen.
Voor de daslookcrackers heb je nodig:
- 150gr havermout
- ½ tl zout
- Een handvol verse daslookbladeren
- 3el olijfolie
- 50ml water
Hoe maak je het?
- Maal de havermout met het zout in de blender tot je een meel hebt.
- Maal de daslookbladeren fijn, samen met olijfolie en water.
- Mix de droge en natte mengsels en kneed kort.
- Rol uit met een deegrol tot 2mm dikte.
- Steek vormpjes uit en leg op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 15min op 175°C in een voorverwarmde oven.
Voor de paprika-notenspread heb je nodig:
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1 sneetje oud brood of 25gr gemalen havermout
- 75gr walnoten of amandelen
- 1el olijfolie
- 2el citroensap
- 1tl paprikapoeder
- 1tl komijnpoeder
- 1/2tl cayennepeper (of minder, want anders is de spread erg pittig!)
- (kruiden)zout
Hoe maak je het?
- Gril de paprika in de oven. Nadien laten afkoelen en ontvellen.
- Mix knoflook met paprika, havermout. Voeg walnoten, olijfolie, citroensap en kruiden toe, en mix tot een smeuïge spread.
Serveertip
Schik de felgroene daslookcrackers op een groot bord en plaats de oranje-rode paprikaspread in een schaaltje in het midden. Smakelijk!